Нови продукти


Бабезия

Билки за Babesia

 

Babesia е паразитно протозоа, което прилича на малария, но се предава от кърлежи. Бабезиоза причинява болестта, известна като Бабезиоза (други имена са Бабезиоза, Бабезиоза). Инфекцията с Babesia често съществува едновременно с лаймска болест и/или други инфекции, пренасяни от кърлежи. Симптомите на инфекция с бабезиоза варира...

Билки за Babesia

 

Babesia е паразитно протозоа, което прилича на малария, но се предава от кърлежи. Бабезиоза причинява болестта, известна като Бабезиоза (други имена са Бабезиоза, Бабезиоза). Инфекцията с Babesia често съществува едновременно с лаймска болест и/или други инфекции, пренасяни от кърлежи. Симптомите на инфекция с бабезиоза варират от леки до тежки. Леките форми много често остават неразпознати, защото погрешно се приемат за симптоми на лаймска болест. Ранните осиновители често съобщават за висока температура и втрисане. Хроничните инфекции могат да бъдат леко симптоматични и най-честите симптоми са: интермитентна температура или субфебрилитет, втрисане и болки в ставите, синдром на хронична умора, изпотяване и „неспособност да се поеме пълен дъх“.

Съвместната инфекция с лаймска спирохета изостря симптомите и на двете заболявания, след което протичането им става по-тежко и последствията за организма са по-сериозни. След това симптомите могат да включват силно главоболие, хемолитична анемия, засягане на централната нервна система, висока температура и конвулсии. Установено е синергично, взаимно усилващо действие на спирохетите Borrelia и Babesia върху тялото. ДНК на Borrelia се среща по-ясно и се задържа по-дълго в кръвния поток, когато се появи коинфекция с Babesia. Тогава негативните ефекти върху ставите, сърцето и нервната система са по-сериозни. В някои случаи на съпътстващи инфекции се установява напречен миелит с пареза на ръцете и краката. Развитието на заболяването е по-бързо от самото начало, периодът на реконвалесценция е по-дълъг, а спектърът на симптомите е много по-широк.

 

Лечение на Babesia – Протокол на Buhner за Babesia

 

Много билки са много ефективни в борбата с инфекциите с бабезия, към които протозоите не развиват имунитет. Както при лаймската болест, така и при бабезиозата, антимикробният ефект е само един от елементите, водещи до ефективна терапия.

При лечението на Бабезиоза трябва да се обърне внимание на важните механизми на действие на Бабезиоза, които пречат на нейното лечение. Натуралното билково лечение с Babesia взема предвид всеки един от следните аспекти.

Подобно на маларийните ембриони, Babesia прониква в червените кръвни клетки – еритроцитите, където, развивайки се и възпроизвеждайки, ги унищожава. Освен това в хода на инфекцията с Babesia може да има запушване на капилярните кръвоносни съдове и стагнация на микроциркулацията поради отлагането на фрагменти от увредени еритроцити в съдовете. Наличието им в кръвния поток може да причини възпаление на черния дроб, бъбреците и далака.

Друг важен механизъм на инфекция с Babesia е силното отрицателно въздействие върху имунната система. Babesia променя имунния полярност по много специфичен начин, което променя човешкия имунен отговор от Th 1 на Th 2. Това води до лоша реакция на имунната система към инфекцията и тялото не може да елиминира този патоген.

При естественото лечение на бабезиоза, най-често използваните билки, препоръчани от Buhner (изброени на официалния сайт на Buhner buhnerhealinglyme.com) са: Alchornea cordifolia, Cryptolepis sanguinolenta, Sida acuta. Това са билки, които проявяват силно антипротозойно действие и проявяват системно действие, т.е. разпространяват се в кръвния поток, като по този начин засягат всяка клетка и орган. Освен това те укрепват имунната система, а Sida acuta защитава червените кръвни клетки. Препоръчваме да добавите L-аргинин към този протокол. Babesia е много чувствителна към L-аргинин, така че добавките с L-аргинин помагат за инхибиране на инфекцията с Babesia. Протоколът на Buhner за Babesia е едно от най-популярните естествени лечения на Babesia инфекция.

При по-устойчиви инфекции си струва да използвате по-изчерпателния протокол, препоръчан в книгата на Buhner „Естествени лечения за лаймски коинфекции: анаплазма, бабезия и ерлихия“. В този случай количеството на използваните билки и препарати е много по-голямо, а именно: Cryptolepis, Bidens pilosa, Artemisina, Sida acuta, Salvia miltiorrhiza, Бял трън, Ashwagandha, Panax ginseng, Licorice, Schisandra, L-аргинин, Витамин В2. В тази комбинация от билки за Babesia, освен че действате срещу Babesia, укрепвате имунитета, защитавате еритроцитите и органите, вие също така ще засилите регулацията на цитокиновата каскада, ще защитите ендотела, ще инхибирате производството на аргиназа, както и ще повишите нивото на L-аргинин и азотен оксид (NO).

Билките, използвани в естественото лечение на Babesia, ще повлияят цялостно на много механизми на инфекция. Ако искате да използвате билкова терапия за лечение на Babesia, не забравяйте да прочетете протокола, предложен от Buhner, както и неговите противопоказания.

More

Бабезия 

Показване на 1 - 5 of 5 продукта
Показване на 1 - 5 of 5 продукта