Нови продуктиПромоции

Бартонела

Билки за Бартонела

 

Bartonella е една от най-честите коинфекции на лаймска болест. Подобно на Borrelia, той се предава обикновено от кърлежи. Bartonella причинява заболяване, наречено бартонелоза.

При наличието на тези две инфекции, симптомите се изострят, особено когато е засегната централната нервна система. Чести симптоми на бартонелозата са...

Билки за Бартонела

 

Bartonella е една от най-честите коинфекции на лаймска болест. Подобно на Borrelia, той се предава обикновено от кърлежи. Bartonella причинява заболяване, наречено бартонелоза.

При наличието на тези две инфекции, симптомите се изострят, особено когато е засегната централната нервна система. Чести симптоми на бартонелозата са: субфебрилна температура или спадане на температурата, периодични грипоподобни симптоми, хронична умора, подути лимфни възли (често периодично), необичайни кожни усещания, нежни подкожни възли по крайниците, папулозни обриви, червени или сини надлъжни обриви (понякога подобно на стрии), усещане за парене, особено по стъпалата или парене, хиперестезия, главоболие, проблеми с очите, болка в очните ябълки, проблеми със съня, промени в настроението, когнитивно увреждане, нервност, тревожност, раздразнителност, депресия симптоми.

 

Естествено лечение на бартонелоза

 

Много билки са много ефективни в борбата с бартонелията (бартонелоза). Един от най-ефективните билкови протоколи за лечение на тази инфекция е протоколът на Buhner за Bartonella. Можете да прочетете повече за този протокол в книгата на Стивън Харод Бюнер „Лечебни коинфекции при лаймска болест: Допълнителни и холистични лечения за Bartonella и Mycoplasma“.

Естественото лечение на бартонелозата отчита както антибактериалната активност, но и нарушава жизнените функции на бактериите в организма, защитава тъканите и органите, които заразява, инхибира цитокиновите каскади и укрепва имунната система.

Билки, които проявяват силен антибактериален ефект срещу Bartonella са: Houttuynia, Isatis и Alchornea cordifolia. Buhner препоръчва използването на тези билки като смес. Продуктът AHI Herbal Mix е готова смес от тези три билки в пропорциите, препоръчани от Buhner.

Bartonella проявява силен афинитет към две структури в тялото: ендотелни клетки и червени кръвни клетки. Bartonella, след като попадне в организма на гостоприемника, циркулира в кръвния поток на гостоприемника за около 3-4 дни, след което обитава първичната ниша, която е ендотелните клетки на кръвоносните съдове. След това, след няколко дни, бактериите достигат до еритроцитите (червените кръвни клетки), където се размножават. Като атакува червените кръвни клетки, Bartonella има достъп и до хем, който гарантира оцеляването му. Чрез разделянето на хема на съставните му части той може да получи необходимите хранителни вещества, включително желязо.

Защитата на ендотела и червените кръвни клетки от инвазия на Bartonella е един от ключовите елементи за успешно лечение. Запазването на тези структури е от съществено значение за нарушаване на способността му да се храни и размножава. Bartonella сама по себе си не може да произведе хранителните вещества, важни за оцеляването. Чрез намеса в тези фактори разпространението на инфекцията ще бъде потиснато.

За да защити ендотела, Buhner използва японски възел, EGCG и L-аргинин в своя протокол.

Sida acuta, от друга страна, ще защити червените кръвни клетки.

В своя протокол за Bartonella, Buhner се фокусира и върху защитата на органите. За предпазване на сърцето Бюнер препоръчва глог, за защита на черния дроб - бял трън, а за защита на лимфната система и далака - червен корен.

Buhner включва също билки, които инхибират цитокиновата каскада. Инхибирането на индуцираната от Bartonella цитокинова каскада е необходимо за инхибиране на бактериалното размножаване и нарушаване на бактериалното хранене. В повечето случаи това ще намали или дори ще спре повечето симптоми, причинени от инфекцията. Ключовите билки за Bartonella, които инхибират каскадата на цитокини, са японският кит и кордицепс, но също и добавки с EGCG.

Укрепването на имунната система също е много важно за успешното лечение на Bartonella. Колкото по-слаба е имунната система, толкова по-тежка е инфекцията и следователно по-тежки са симптомите. Подсилването на имунната система е също толкова важно, колкото и антибактериалното действие.

Rhodiola rosae (планинска роза) и Ashwagandha (индийски женшен, латински Withania somnifera) са двете билки за повишаване на имунитета, предложени от Buhner.


 

More

Бартонела 

Показване на 1 - 11 of 11 продукта
Показване на 1 - 11 of 11 продукта