Нови продукти


Ерлихия - анаплазма

Билки за Ерлихия / Анаплазма

 

Ерлихията е грам-отрицателна вътреклетъчна бактерия, която обикновено атакува белите кръвни клетки – левкоцитите. Болестите, причинени от тях, са кръстени на вида на левкоцитите, които атакуват. Те са: човешка гранулоцитна ерлихиоза и човешка моноцитна ерлихиоза.

Анаплазмата е вътреклетъчен патогенен микроорганизъм...

Билки за Ерлихия / Анаплазма

 

Ерлихията е грам-отрицателна вътреклетъчна бактерия, която обикновено атакува белите кръвни клетки – левкоцитите. Болестите, причинени от тях, са кръстени на вида на левкоцитите, които атакуват. Те са: човешка гранулоцитна ерлихиоза и човешка моноцитна ерлихиоза.

Анаплазмата е вътреклетъчен патогенен микроорганизъм, който атакува белите кръвни клетки, главно полинуклеарни гранулоцити (неутрофили, неутрофили).

Ehrlichia и Anaplasma са класифицирани като коинфекции на лаймска болест.

Най-честите симптоми на инфекция с Ehrlichia са: псевдогрипни симптоми, т.е. температура над 38°C, главоболие, болки в мускулите и ставите, възпаление на горните дихателни пътища, кашлица, но също и болки в мускулите и ставите, неразположение, тромбоцитопения, левкопения, хипонатриемия - дефицит на натрий, гадене и повръщане, систоличен сърдечен шум, увеличен черен дроб и/или далак, увеличени лимфни възли, както и леки кожни промени - макулопапулозни обриви.

Anaplasma причинява симптоми, подобни на тези при Ерлихия. Освен това може да причини стомашно-чревни симптоми, напр. диария.

Има характерни промени в морфологията по време на Ehrlichia и Anaplasma инфекции. С напредването на заболяването нивото на белите кръвни клетки (левкопения) намалява, нивото на тромбоцитите (тромбоцитопения) намалява и показателите на чернодробната функция като AST и ALT се повишават.

 

Естествено лечение на ерлихия и анаплазма

 

Buhner е един от малкото билкари, който е описал механизма на тези инфекции в такава дълбочина и е разработил билков протокол за Ehrlichia и Anaplasma.

Естественото лечение на Ерлихия и Анаплазма е взето от книгата на Стивън Харод Бюнер, „Естествени лечения за лаймски коинфекции: Анаплазма, Бабезия и Ерлихия“.

Билковото лечение на Ehrlichia и Anaplasma се извършва по същия начин, така че и двете инфекции са включени заедно в един и същ протокол.

Buhner, както във всичките му билкови протоколи, посочва, че чисто антимикробното действие не е достатъчно. В своя протокол той взема предвид целия инфекциозен механизъм на тези бактерии.

Основните антибактериални билки срещу Ehrlichia и Anaplasma са: Houttuynia cordata, Salvia miltiorrhiza, Licorice, Kudzu (Pueraria labota), китайска шлемника (лат. Scutellaria baicalensis).

Тези билки също инхибират бактериално-индуцираната цитокинова каскада. Инхибирането на цитокиновата каскада нарушава инфекциозния процес и усвояването на хранителни вещества от клетките на гостоприемника от бактериите.

Влиянието на бактериите върху имунната система е много значително. Ерлихията атакува многоядрени кръвни левкоцити, поради което основното й място на съществуване в заразения организъм са неутрофилите (наричани още неутрофили или неутроцити). Неутрофилите са най-многобройната група левкоцити. Левкоцитите от своя страна са клетки на имунната система. Бактериите нарушават нормалното функциониране на неутрофилите. Така че използва нашата собствена имунна система, за да намери убежище от атаката на имунната система не само като се крие в имунните клетки, но и като нарушава техните функции. В допълнение, Ehrlichia инхибира производството на интерлевкин-2 в далака, допринася за увеличаване на производството на интерлевкин 4 и намаляване на производството на гама интерферон.

За модулиране на имунната система, Buhner препоръчва използването на билки: Angelica sinensis, Astragalus membranceus, женско биле, Ashwagandha (индийски женшен, латински Withania somnifera), корейски женшен (Panax ginseng), Cordyceps, Houttuyginsenorg, китайски Salvax ginseng, Panax ginseng шлемник (лат. Scutellaria baicalensis).

Ерлихията оказва негативно влияние върху функционирането на органи като далака, черния дроб, костния мозък и лимфната система.

Белият трън предпазва черния дроб.

Salvia miltiorrhiza ще защити далака.

Билките, които предпазват костния мозък са: Angelica sinensis, Astragalus, Licorice, Cordyceps, Корейски женшен (Panax ginseng), Salvia miltiorrhiza.

До 11 различни билки са включени в естествения протокол за лечение на Ерлихия и Анаплазма. Това е много сложен протокол. В своя протокол Buhner групира някои от тези билки в смеси, което значително улеснява прилагането на протокола.

Подобен списък на билкови смеси, приготвени от билки, предложени от Buhner, можете да намерите в следните готови тинктури:

HS Herbal Mix съдържа мацерат, направен от билка Houttuynia cordata и корен Salvia miltiorrhiza (червен градински чай).

CKC Herbal Mix съдържа мацерат, направен от корен на китайска черепица (латински Scutellaria baicalensis), корен от кудзу (Pueraria Lobata) и кордицепс (Cordyceps sinensis).

ALA Herbal Mix съдържа мацерат, направен от корен от Angelica sinesis, корен от женско биле (Glycyrrhizae glabra) и корен от Astragalus (Astragalus membranceus).

 

Естественото лечение с билки Ehrlichia и Anaplasma ще повлияе цялостно на много механизми на инфекция. Ако искате да използвате билки за Ehlichia и Anaplasma, не забравяйте да прочетете пълния протокол, предложен от Buhner, както и неговите противопоказания.

More

Ерлихия - анаплазма 

Показване на 1 - 5 of 5 продукта
Показване на 1 - 5 of 5 продукта