Нови продуктиПромоции

микоплазма

Билки за микоплазма

 

Mycoplasma pneumoniae е друга бактерия, принадлежаща към групата на лаймските коинфекции. Микоплазмата е бактерия, която няма клетъчна стена. Най-външната му част е цитоплазмената мембрана. Микоплазмата, поради липсата на клетъчна стена, показва много по-голяма гъвкавост и следователно е в състояние да приема различни форми...

Билки за микоплазма

 

Mycoplasma pneumoniae е друга бактерия, принадлежаща към групата на лаймските коинфекции. Микоплазмата е бактерия, която няма клетъчна стена. Най-външната му част е цитоплазмената мембрана. Микоплазмата, поради липсата на клетъчна стена, показва много по-голяма гъвкавост и следователно е в състояние да приема различни форми. Липсата на клетъчна стена също е характеристика, която я отличава от другите коинфекции, пренасяни от кърлежи.

Микоплазмата причинява главно инфекции на дихателната и пикочно-половата система. Въпреки това, все по-често се смята, че може да причини системни инфекции, засягащи всеки орган и причинявайки много хронични заболявания, включително ревматоиден артрит. Заболяването може да бъде много различно: от асимптоматично, през локални симптоми (напр. инфекции на дихателните пътища), до системни инфекции. При отслабен организъм поради друга инфекция (напр. спирохета на Borrelia или Chlamydia), инфекцията с микоплазма може да причини много сериозни симптоми. Микоплазмата може да атакува, наред с другото, нервната система, мускулите (включително сърцето) и ставите. Симптомите на инфекция с този патоген са много подобни на симптомите на лаймска болест.

Разпространената инфекция може да се прояви по следните начини: умора, която не изчезва след почивка, непоносимост към упражнения, неврологични дисфункции, психични проблеми, когнитивни проблеми, безсъние, депресия, главоболие, болки в мускулите и ставите, подуване на ставите, болка в лимфните възли , проблеми с дишането, изпотяване, гадене, коремна болка, треска, хроничен конюнктивит, кожни промени (обриви, еритема), възпаление на сърдечния мускул, перикарда, черния дроб, панкреаса и други симптоми.

 

Естествено лечение на микоплазма

 

Много билки се използват за естествено лечение на микоплазма. Един от най-ефективните природни методи за лечение на тази инфекция е протоколът на Стивън Бюнер за микоплазма от книгата му „Лечебни коинфекции при лаймска болест: Допълнителни и холистични лечения за бартонела и микоплазма“.

Както при други протоколи, Buhner поставя голям акцент върху цялостното влияние върху Mycoplasma, което ще обхване целия сложен инфекциозен механизъм. Естественото лечение на микоплазма с билки се основава както на антибактериална, така и на имунна регулация, нарушаване на каскадата на цитокини, защита на клетките и органите, атакувани от бактерии, и попълване на хранителните вещества, които са били „изчерпани“ по време на инфекцията.

Buhner избира изчерпателен набор от билки Mycoplasma, които засягат всеки един от горните аспекти. В своя протокол за естествено лечение на микоплазма той препоръчва в терапията да се въведат следните билки: Cordyceps sinensis, китайска шлемника (лат. Scutellaria baicalensis), Isatis, Houttuynia cordata, Sida acuta, Schisandra, Сибирски женшен, Rhodiola leaf. Билковата терапия също трябва да бъде допълнена с N-ацетил-цистеин (NAC) и витамин Е.

Три от горните билки: шизандра, сибирски женшен, родиола роза се препоръчват за употреба като билкова смес. ERS Herbal Mix е готов продукт, съдържащ мацерат от тези три билки.

Голям проблем, който възниква по време на инфекция с Mycoplasma, е консумацията на много голямо количество хранителни вещества от бактериите по време на процеса на инфекция. Допълването с хранителни вещества е от съществено значение в борбата срещу симптомите, свързани с инфекция с микоплазма. Можете да балансирате дефицита на хранителни вещества с диета или допълнителни добавки. Хранителните вещества, необходими за допълване в борбата с микоплазмата са: витамини от група В, холин, цинк, мед, селен, аминокиселини (L-триптофан, L-треонин, L-серин, L-аргинин) и незаменими мастни киселини.

Естественото лечение с билки Mycoplasma ще повлияе цялостно на много механизми на тази инфекция. Ако искате да използвате билки за микоплазма, не забравяйте да прочетете пълния протокол, предложен от Buhner, както и противопоказанията.

More

микоплазма 

Показване на 1 - 3 of 3 продукта
Показване на 1 - 3 of 3 продукта