Choose a searcher

хламидия

Естествено лечение на хламидия - билки за хламидия

Билки за хламидия

 

Chlamydia pneumoniae е грам-отрицателна бактерия, но с клетъчна стена много по-твърда, отколкото обикновено се среща при грам-отрицателните бактерии.

Хламидията е една от коинфекциите, пренасяни от кърлежи.

Chlamydia pneumoniae често засяга дихателната система, причинявайки пневмония (често наричана атипична пневмония), бронхит, ларингит, фарингит, ринит, синузит и причинява симптоми на астма.

Chlamydia pneumoniae е много важна в диференциалната диагноза на лаймската болест, тъй като може да причини нарушения на нервната система, миокардит и реактивен артрит. Екстра-белодробните симптоми на инфекция с Chlamydia pneumoniae за много дълъг период от време могат да бъдат латентни и често са трудни за разпознаване.

Реактивният артрит, предизвикан от Chlamydia pneumoniae, често е трудно да се разграничи от лаймския артрит. При инфекция с Chlamydia pneumoniae трябва да се обърне внимание и на синдрома на Guillain-Bare. Синдромът на Гилен-Баре е автоимунно заболяване, което причинява остро многокоренно демиелинизиращо възпаление, при което имунната система атакува части от периферната нервна система, причинявайки мускулна слабост и изтръпване в различни части на тялото.

Освен това Chlamydia pneumoniae може да причини и други симптоми, като: хронична умора, усещане за парене на различни части на тялото, парализа, инсулти, проблеми с кръвното налягане, главоболие, деменция, умствена мъгла, психични разстройства, болка в тестисите.

 

Естествено лечение на хламидия

 

Много билки са много ефективни в борбата с хламидията. Един от най-ефективните естествени методи за лечение на хламидия с билки е протоколът на Buhner за Chlamydia от книгата на Стивън Харод Бюнер "Естествено изцеление на лаймската борелиоза и коинфекциите на хламидията и рикетсиозата с петниста треска".

Основните антибактериални билки срещу Chlamydia pneumoniae са растения, съдържащи берберин. Такива растения са, наред с другото берберис или канадска златка (Goldenseal, Latin Hydrastis canadensis). Китайската шлемник (лат. Scutellaria baicalensis) проявява антибактериални свойства срещу Chlamydia. Buhner също така препоръчва използването на витамин А. Ретинолът (метаболит на витамин А) инхибира способността на Chlamydia да инфектира ендотела и епителните клетки.

Хламидията, подобно на други вътреклетъчни патогени от групата на инфекциите, пренасяни от кърлежи, индуцира цитокиновата каскада. Цитокините са информационни молекули, които улесняват инфекциозния процес на бактериите и извличането на хранителни вещества от клетките гостоприемници. Следователно, цитокиновата каскада трябва да бъде инхибирана, за да се наруши инфекциозният процес на Chlamydia.

Salvia miltiorrhiza и китайска черепица (латински Scutellaria baicalensis) са основните билки за инхибиране на цитокиновата каскада, препоръчана от Buhner в неговия естествен протокол за лечение на хламидиоза.

Хламидията също прихваща реакциите и функциите на имунната система на гостоприемника. Следователно хламидията може радикално да възстанови човешката имунна система по такъв начин, че да я настрои в своя полза. Неправилно функциониращата имунна система не забелязва заплахата от бактерии и не се бори с инфекцията. Аномалиите в работата на имунната система често водят до автоимунни нарушения. Дерегулираната имунна система е проблем не само по време на инфекцията, но и след края на лечението, което ще има допълнителни последици. Билките са много ефективни за модулиране на имунните функции и възстановяване на правилното функциониране на имунната система.

Предложението на Buhner в този случай е три билки: Ashwagandha (индийски женшен, латински Withania somnifera), женско биле и Cordyceps sinensis. Според препоръките на Buhner тези три билки се препоръчват под формата на билкова смес. Продуктът ACL Herbal Mix съдържа готов мацерат от ашваганда (индийски женшен, латински Withania somnifera), кордицепс и женско биле.

Защитата на клетките и органите, атакувани от бактерията, е друга неразделна част от лечението в протоколите на Buhner. Бактериите имат огромен, разрушителен ефект върху органите. Защитата на органите и клетките винаги трябва да бъде неразделна част от всяка терапия. Salvia miltiorrhiza, Cordyceps sinensis и Bidens pilosa играят ключова роля тук като съществена част от естественото лечение на хламидия с билки.

Естественото лечение на Chlamydia ще засегне цялостно много механизми на инфекция. Ако искате да използвате билки за хламидия, не забравяйте да прочетете пълния протокол, предложен от Buhner, както и неговите противопоказания.

  Продуктов филтър
Категории
Вид на продукта
Product added to wishlist
Product added to compare.