Лечение на паразити

Лечение на паразити

- Категории : Статии

Когато страдаме от Лаймска болест, често имаме и паразити. Причината за това е, че лаймската болест отслабва имунната ни система. Освен това, нашата чревна микрофлора често се разрушава от дългосрочна антибиотична терапия, което ни прави особено уязвими към човешки паразити. Правилната диагноза и лечение са особено важни в този случай, тъй като без предварително лечение на паразитната инфекция, лечението на Лаймската болест може да не доведе до желаните резултати.


Един от методите за лечение на паразити е фармакологичното лечение . Въпреки това, все повече и повече хора са склонни към естествени методи на лечение като диета и билкови лекарства. Комбинацията от тези два метода може да доведе до впечатляващи резултати.


Антипаразитна Диета

Нашата диета като цяло трябва да бъде богата на хранителни вещества и да се състои от непреработени, здравословни храни. Тя трябва да бъде както противовъзпалителна, така и противогъбична. Той също така трябва да подпомага храносмилателната ни система. Ето защо си струва да се придържате към няколко принципа:

1. Напълно изключете захарта от диетата си и всички продукти, които я съдържат. Сред тях ще намерим глюкозен сироп, агаве, клен, дактилова, тръстикова захар, кафява, мед, малтоза, мая, бонбони, барове, но и готови сосове, кетчуп или соев сос. Захарта изостря възпалението в организма и отслабва имунната система. Това е идеална среда за развитието на паразити.

2. Яжте храни, богати на антиоксиданти. Антиоксидантите инхибират развитието на свободни радикали, които действат разрушително върху имунната система. Диетата трябва да включва плодове, боровинки, арония, зелени зеленчуци, домати, както и цвекло, зеле, сурови моркови, чесън и лук. Също така е важно да се включат добавки с витамин Д.

3. Изключете пшеничното брашно от диетата. Този високо преработен вид прости въглехидрати е идеална храна за човешките паразити. Заменете ги с пълноценни въглехидрати, които поддържат нашата микрофлора-просо, ечемик, елда, амарант, киноа, ръж.

4. Изключете от диетата млечните продукти и преработеното и нискокачествено месо. Тези продукти ще възпрепятстват борбата на организма срещу патогените. Заменете ги с бобови растения, качествена риба или яйца.

5. Ограничете алкохола. Алкохолът е токсин, който тежи силно върху нашата нервна система, извлича електролити и насърчава размножаването на патогени. При хора, страдащи от Лаймска болест, паразитните инфекции често водят до влошаване на симптомите им и като цяло имат неблагоприятен ефект върху тяхното здраве.

6. Добавете повече билки в менюто си. Полезни подправки могат да бъдат копър, карамфил, лют червен пипер, мащерка или джинджифил.

7. Пийте много вода! Това е най-добрият начин за детоксикация.

Антипаразитни билки

Билките стават все по-популярни и ценени в хода на антипаразитното лечение, тъй като имат широк спектър на действие, когато химическите лекарства обикновено отстраняват само един, даден вид паразит.


Една от най-известните и ефективни билки за отстраняване на паразити от храносмилателната система е Мимоза пудика. Той помага да се "отлепят" паразитите от стените на червата и да се отстранят от тялото.

Много полезна билка е и Чапаро Амаргоза, която има антипаразитен ефект и също така има положителен ефект върху работата на храносмилателната система. Билката се използва за хронично възпаление на стомашно-чревния тракт и кандидоза.

Маслото от риган е друг отличен дезинфектант, често наричан естествен антибиотик. Неговите антивирусни и противогъбични свойства са идеални в борбата срещу опасни микроби, включително паразити.

Също така пелинът и черният орех са билки с токсичен ефект върху паразитите.

Комбинацията от балансирана, индивидуална диета с правилните билки ще подкрепи имунната ни система и ще ни позволи да се отървем от паразитите от тялото си по напълно естествен, неинвазивен начин.

Product added to wishlist
Product added to compare.