Ползи от добавката с глутатион

Ползи от добавката с глутатион

- Категории : Статии

Глутатионът е така нареченият "баща на антиоксидантите". Наречен е така, защото неутрализира свободните радикали и подпомага възстановяването на ДНК. Освен това има много силни антиоксидантни свойства, което елиминира токсините и свободните радикали в тялото ни. Нещо повече, помага на имунната система да поддържа нашия имунитет. И това са само част от много важните функции на глутатиона в борбата с лаймската болест.

Глутатионът се състои от три аминокиселини: глутаминова киселина, глицин и цистеин (NAC).

Глутамин: е аминокиселина, която е част от съединенията, които са протеини. Основната му дейност е регенерацията на чревната лигавица, която подпомага функционирането на червата. Той е отговорен и за размножаването на имунните клетки, което помага в борбата с различни видове инфекции и вируси. При повишаване на имунитета е важно и в „борбата” на организма с бактериите да се използват по-големи количества глутамин, поради което трябва да се допълва, ако имате хронично заболяване. Действието му, по-специално при лаймска болест и нейните съпътстващи инфекции, предпазва от движението на бактерии, което има пряко въздействие върху възпалението.

Глицин: принадлежи към ендогенните аминокиселини, т.е. тези, които тялото може да синтезира сам. В случай на лаймска болест и нейните съпътстващи инфекции обаче, тялото не може да синтезира достатъчно количество от тази аминокиселина, поради което се препоръчва нейното допълване или повишено доставяне с храна (храни, богати на тази аминокиселина са: елда, тиквени семки, риба, червена леща, пшенични трици, малини). Това е изключително важно, тъй като глицинът участва в процеса на поддържане на черния дроб. Намалява възпалението в тялото ни и подобрява качеството на съня. Дефицитът на глицин може да допринесе за развитието на депресия или проблеми с концентрацията.

Цистеин (NAC): той също е една от незаменимите аминокиселини, но си струва да знаете, че за да осигурим оптимално количество, нашето меню трябва да е богато на продукти като: слънчогледови семки, соя, орехи или семена от бобови растения ( леща, нахут, боб). NAC значително повишава съпротивителните сили на организма и свежда до минимум риска от бактериални, гъбични или вирусни инфекции. И най-важното е, че ви позволява да увеличите производството на глутатион в тялото.

Тестване на нивото на глутатион:

Когато решим да тестваме, си струва да проверим нивото на редуцирания и общия глутатион. Ако съотношението на първото към второто надвишава граничната стойност (> 0,8), си струва да се обмисли добавяне.

Каква добавка да използвам?


Когато решим да приемаме добавки, важно е да изберем правилната форма. Общата бионаличност и абсорбируемост на глутатиона е ниска, така че за да се възползва от него, той трябва да се приема в намалена (или активна) форма. Когато приемате добавки с глутатион, трябва да се погрижите и за достатъчно количество витамин Е, витамин С и селен от диетата.

Можете да получите както NAC, така и Glutation в намалена форма от Aliness

- NAC N-ацетил L-цистеин, 500 mg, 100 капсули

- L-глутатион намален 500 mg, 100 капс.

Ползи за здравето от глутатион, свързани с лаймска болест?

1. Подпомага имунната система
В резултат на инфекцията се увеличава оксидативният стрес и възпалението, което води до дефицит на глутатион. Когато е в дефицит, имунните клетки губят способността си да се борят с болестта. Възстановяването на естественото ниво на глутатион намалява тежестта на симптомите.

2. Има влияние върху психичното здраве
Хората с депресия имат по-ниски нива на глутатион.

3. Намалява възпалението
Той е в състояние да инхибира производството на цитокини.

4. Намалява антиоксидантния стрес
Той намалява реактивните кислородни видове и по този начин поддържа други антиоксиданти като витамин Е.

5. Подпомага червата
Глутатионът подпомага действието на глутатион пероксидазата, която е ключов ензим, който участва в отстраняването на свободните радикали.

6. Поддържа здрав черен дроб
Намалява увреждането на чернодробните клетки, което може да предотврати проблеми с черния дроб.

Следователно глутатионът е от съществено значение за подпомагане на тялото в борбата срещу Borrelia spirochetes, което го прави чудесно допълнение към основния протокол на Buhner.

Product added to wishlist
Product added to compare.