Повишаване на либидото си естествено с билкови добавки

Повишаване на либидото си естествено с билкови добавки

- Категории : Статии

Ако искате да дадете на сексуалното си желание естествен тласък, билкови добавки може да си струва да се обмисли. Много растения и растителни продукти са били използвани в продължение на векове за поддържане на здравословно либидо и сексуална функция. Ето някои от най-добрите билкови добавки за подкрепа на либидото: 

  • Боров прашец: природният тестостерон Бустер боровият прашец е естествен източник на бионаличен растителен тестостерон, ДХЕА и други андрогенни съединения. Той се счита за един от най-мощните природни тестостерон бустери на разположение. 

  • Шиладжит: активните съединения в шиладжит, като фулвинова киселина и дибенцо-алфа-пирони, се смята, че работят, като подпомагат производството на тестостерон и подобряват притока на кръв към гениталиите. Проучванията свързват шиладжит с повишен брой сперматозоиди и подвижност, както и засилено сексуално удовлетворение. 

  • Цинк: основен минерал за сексуалното здраве цинкът е важен минерал за мъжкото сексуално здраве и плодовитост. Той играе ключова роля в производството на тестостерон, развитието на сперматозоидите и еректилната функция. Недостигът на цинк е свързан с намалено либидо, еректилна дисфункция и безплодие при мъжете. Адекватният прием на цинк също е важен за женската сексуална функция. Той помага за поддържане на вагиналното здраве и може да подобри сексуалното желание, възбуда и удовлетворение. Добавянето на богати на цинк храни или добавки към вашата диета може да бъде ефективен естествен начин за подпомагане на цялостното ви сексуално благополучие. 

  • Женшен: женшенът е един от най-известните и широко използвани билкови добавки за повишаване на сексуалното желание и функция. Както азиатските, така и американските сортове жен - шен съдържат съединения като гинзенозиди, които могат да помогнат за увеличаване на кръвния поток, балансиране на хормоните и намаляване на стреса-всичко това може да повлияе на либидото. Изследванията показват, че женшенът може да подобри сексуалната възбуда, удовлетворението и производителността. 

  • Мака е перуански корен зеленчук, който се използва от векове като естествен афродизиак. Смята се, че действа чрез регулиране на хормони като тестостерон, естроген и прогестерон, които играят ключова роля в сексуалната функция. Проучванията показват, че мака може да подобри сексуалното желание, удовлетворение и дори качеството на спермата при мъжете. 

  • Трибулус: Трибулус е цъфтящо растение с дълга история на традиционна употреба за подобряване на сексуалното здраве. Смята се, че действа, като стимулира производството на тестостерон и азотен оксид в организма, което води до по-добър приток на кръв и възбуда. Изследванията показват, че Трибулус може да повиши сексуалното желание, производителността и качеството на спермата. 

Освен билкови добавки, включващи разнообразие от тестостерон повишаване храни в диетата си на регулярна основа може естествено да подкрепят производството на тялото си на този важен хормон.  



Ето обобщение на ключовите диетични препоръки за повишаване на естественото производство на тестостерон: 

  • Яжте достатъчно богати на цинк храни: цинкът е основен минерал, който играе критична роля в синтеза на тестостерон. Храни като стриди, червено месо, миди и яйца са отлични източници на цинк. 

  • Консумирайте здравословни мазнини: хранителните мазнини, особено холестеролът, са суровините, които тялото използва за производството на тестостерон. Съсредоточете се върху получаването на мазнини от храни като мазна риба, ядки, семена и авокадо. 

  • Приоритизиране на протеини: богати на протеини храни като месо, яйца и млечни продукти могат да помогнат за подпомагане на производството на тестостерон и други анаболни хормони. Стремете се към умерен до висок прием на протеини. 

  • Набавете си достатъчно витамин Д: Витамин Д е от решаващо значение за оптималните нива на тестостерон. Добрите източници включват мазна риба, яйчни жълтъци, обогатени млечни продукти и излагане на слънчева светлина. 

  • Яжте храни, богати на магнезий: магнезият участва в производството и регулирането на тестостерона. Храни като ядки, семена и листни зеленчуци могат да осигурят този важен минерал. 

  • Ограничете соевите и естрогенните храни: храни с високо съдържание на растителни естрогени, като соеви продукти или бира, могат да имат обратен ефект и да потискат нивата на тестостерон. 

  •  Поддържане на здравословно тегло: наднорменото тегло или затлъстяването е свързано с намален тестостерон, така че се съсредоточете върху постигането и поддържането на здравословен състав на тялото чрез диета и упражнения. 

  • Управление на стреса: хроничният стрес може да наруши деликатния баланс на хормоните, включително тестостерона. Опитайте се да включите практики за намаляване на стреса като медитация, йога и дълбоко дишане. 

Следвайки тези диетични насоки и приемайки тестостерон-приятелски начин на живот, мъжете могат да бъдат в състояние естествено да оптимизират производството на тестостерон и да се насладят на ползите от по-високите т-нива. 

 

 

Източници: 

Джакарта, Д.Л. (2021). Ефектът от добавянето на цинк върху нивата на тестостерон: систематичен преглед и мета-анализ на рандомизирани контролирани проучвания. Азиатски Журнал по Андрология, 23(3), 247. 

Нимптш, К., Плац, Е. А., Уилет, У. С., И Джованучи, Е. (2012). Връзка между плазмения 25-ОН витамин Д и тестостерона при мъжете. Клинична Ендокринология, 77 (1), 106-112. 

Ши, Зи, Танг, Дж., Ву, Х. И Си, К. (2018). Ефект на добавката на джинджифил върху нивата на тестостерон и хроничен простатит/синдром на хронична тазова болка: систематичен преглед. Допълваща и алтернативна медицина, основана на доказателства, 2018.

Product added to wishlist
Product added to compare.