Реакция на Яриш-Херксхаймер

Реакция на Яриш-Херксхаймер

- Категории : Статии

Реакцията на Херксхаймер, т.е. Реакцията на Херкс е временно влошаване на симптомите на лаймска болест, което настъпва по време на масовата смърт на бактериални организми с прогресията на заболяването или неговото лечение. По време на тази реакция се произвеждат цитокини, които предизвикват симптоми на възпаление, включително треска, болки в ставите и мускулите, главоболие, когнитивно увреждане или общо влошаване на благосъстоянието.

Реакцията на Herx често означава, че терапията, която използваме, независимо дали е билкова терапия или антибиотична терапия, е ефективна. Неизпълнението му обаче не означава, че лечението е неефективно. Реакцията на Херксхаймер не се проявява при всички пациенти с лаймска болест. Смята се, че само около 15% от лекуваните хора изпитват симптомите му, често леки.

Въпреки това, ако страдате от реакции на Herxa, можете да използвате следния списък с естествени методи за елиминиране на Herxy. Не забравяйте да не използвате всички тези продукти наведнъж. Опитайте кое решение е най-доброто за вас.

Натурални продукти, препоръчани за реакцията на Herx и нейното предотвратяване:

Nutramedix Burbur е екстракт от листата на Desmodium molliculum. Билката традиционно се използва за прочистване на организма. Той е много ефективен за подпомагане на детоксикацията на черния дроб, бъбреците, лимфната система и клетъчния матрикс. Той предпазва черния дроб от външни токсини като някои химикали и токсични плесени. Той успокоява реакцията на Herx, т.е. нежеланите ефекти от изчезването на патогени.

Burbur-Pinella от Nutramedix е комбинация от два екстракта: Burbur - от Desmodium molliculum и Pinella от Pimpinella anisum. Burbur-Pinella подпомага детоксикацията на мозъка и централната нервна система, пречиства организма от токсини и биотоксини, детоксикира черния дроб, бъбреците, лимфната система и междуклетъчните пространства, почиства кръвта. Елиминира токсините от мозъка, гръбначния стълб и периферната нервна система. Burbur-Pinella също е ефективен за намаляване на реакцията на Herx.

Зеолитът е естествен минерал с вулканичен произход, един от най-ефективните продукти в реакцията на Херкс. Основната му съставка е клиноптилолит. Зеолитът освобождава ценни съставки в тялото, като същевременно свързва много вредни вещества, като олово, кадмий, арсен, хром, никел и амониеви йони. Важно е да се използва зеолит с висока чистота, предназначен за вътрешна употреба. Препоръчваме ви да закупите сертифициран продукт.

Бентонитът притежава свойства, които му позволяват да привлича и абсорбира токсини и тежки метали, без да влиза в никакви химични реакции в организма. Бентонитът създава "електрически заряд", когато е хидратиран. След контакт с вода, тя поема отрицателен електрически заряд. Токсините, бактериите, вирусите, паразитите и други замърсители са положително заредени. Когато глината навлезе в тялото, токсините се привличат към нея. Това, което е изключително важно, бентонитът не се абсорбира в тялото, така че е напълно безопасен. Той преминава през храносмилателната система, абсорбирайки токсините и тежките метали. В същото време минералите в глината, като калций, магнезий, силиций, алуминий и калий, се освобождават и стават достъпни за метаболитните процеси в организма. Накрая се изхвърля естествено. Не забравяйте да използвате висококачествен бентонит за вътрешна употреба.

Хлорелата има уникални свойства, които неутрализират отровните вещества, натрупани в организма в резултат на замърсяване на околната среда или консумация на замърсени храни. Почиства тялото от тежки метали и някои пестициди. Хлорелата също така абсорбира токсините от червата, помага да се отървете от хроничния запек и да неутрализирате чревните газове.

Активният въглен ефективно абсорбира токсините, което значително ускорява отстраняването им от тялото. Когато използвате активен въглен, не забравяйте, че той не действа селективно в организма, а свързва всичко без изключение, включително хранителни вещества и лекарства. Комбинацията от въглерод с твърди лекарства може да помогне за усвояването на активните вещества на лекарството. Не използвайте активен въглен в комбинация с лекарства.

Алкализиране - По време на реакцията на Херкс, алкализирането на тялото помага. В хода на заболяването тялото става киселинно. Това е неблагоприятен процес, тъй като ензимните процеси протичат най-добре при неутрално pH (около 7,4). Ето защо, ако тялото стане киселинно, струва си да изместите киселинно-алкалния баланс и да балансирате pH. Доказан продукт е Alka-Seltzer (1 таблетка, разтворена във вода 3-4 пъти на ден). Други начини включват прием на витамин С и пиене на вода с лимон и лайм. Като превантивна мярка може да се използва и вода с лимон-лайм. Сокът от лимон и лайм, въпреки че има кисел вкус, се превръща в основи в организма, благодарение на което временно увеличава алкалните резерви.

Солените вани на Epson са отлична подкрепа за детоксикация на тялото и възстановяване на баланса. Това са така наречените алкални вани. Имат обезкиселяващи и детоксикиращи свойства. Сулфатите в английската сол помагат да се отървете от токсините и тежките метали от тялото.

ЗАБЕЛЕЖКА: Сред посочените по-горе продукти ще откриете силно свързващи вещества, т.е. зеолит, бентонит, хлорела и активен въглен. Не забравяйте да ги използвате в интервал от време от лекарствата и билките, които приемате. Използвайте ги не по-рано от 30 минути след прием на други билки от протокола и поне 4 часа преди прием на следващата доза продукти от протокола. Не препоръчваме да ги използвате по време на терапията. Използвайте ги само в случай на реакция на Herx.

Product added to wishlist
Product added to compare.